Olen aina ollut innostunut urheilusta ja erityisesti sen seuraamisesta. Olen puheiden mukaan seurannut F1-kisoja jo alle vuoden ikäisenä, itse en niistä tietenkään mitään muista. Peruskouluikäisenä koetin kokeilla siipiäni urheilijana olemisessa, mutta se ei ottanut onnistuakseen, joten päätin raivata roolini urheilukenttien laidalta.

Miksi ryhdyin selostajaksi?

Selostajan työstä olen ollut kiinnostunut pienestä pitäen. Alle kouluikäisenä muistan ”selostaneeni” televisioista tulleita urheilutapahtumia. Ensimmäiset selostukset tein harrastejääkiekkojoukkueen kotiotteluissa. Selostamista ei oikein tänä päivänä voi harjoitella, siksi päätin selostaa harrastekiekkoa – se oli jo jonkinlaista selostamista.

Viimeistään nyt olin tajunnut tämän olevan se, mitä haluan ”isona” tehdä. Pienestä pojasta lähtien unelmanani on ollut selostaa urheilua televisioon. Tuo unelma tuli 22.3.2016 toteen Imatralla pelatuissa Mestiskarsinnoissa. Selostin Ketterän kotiottelut Fanseatille. Pelien jälkeen en meinannut pysyä pöksyissäni – tämä oli totisesti sitä, mitä halusin tehdä!

Kirjoitushetkeen mennessä olen päässyt tekemään uraani muutaman kauden ajan. Elokuussa 2018 suuresta unelmasta tuli totta, ja pääsin osaksi Telian ja Moskiton Liiga-tiimiä. Kotimaisen pääsarjakiekon selostaminen on minulle suuri kunnia-asia, ja on etuoikeutettua päästä välittämään tunnelmia kiekkokansalle!

Selostajan uralle minulla on jääkiekon lisäksi muitakin tavoitteita. Suurin ja kaikkein kirkkain sellainen on olla suomalaisten F1 -ääni. Laji on minulle hyvin rakas. Olen tällä hetkellä matkalla kohti tuota suurta tavoitettani, ja ensimakua tuohon sain selostamalla IndyCar -kauden 2018 kilpailua televisioon.

Lisäksi toinen suuri tavoitteeni on olla Leijona -selostaja. Tuo kunniatehtävä olisi joskus hieno saavuttaa. Jääkiekko on minulle intohimo ja sen selostaminen vielä suurempi sellainen!

Kynä pysyy myös kädessä

Olen selostajan töiden ohella tykännyt myös kirjoittaa. Tekstin tuottaminen on täysin oma maailmansa, jos sitä verrataan vaikkapa äänityöhön. Kirjoittaminen on kuitenkin tänä päivänä osa urheilutoimittajan toimenkuvaa, joten olen sitä vuosien varrella päässyt harjoittelemaan, mutta ennen kaikkea myös tekemään.

Kirjoitin yläastevuosista aina lukion ensimmäiselle vuodelle asti ”Urheilun Takaa” -nimistä blogia, jossa harjoittelin erilaisten tekstien kirjoittamista. Tekstejä tuli näiden vuosien aikana lähemmäs sata, mutta satunnaisesti olen tälle sivulle blogia yrittänyt päivittää.

Elokuussa 2015 otin kirjoittajan urani suurimman askeleen, kun hyppäsin mukaan freelancer-pohjalta SaiPa.fi -toimitustiimiin. Nämä vuodet ovat opettaneet minulle paljon. Otteluraportteja on tullut kirjoitettua satoja, sekä videohaastatteluiden maailmaan olen heittäytynyt innolla! Tuon lisäksi olen tehnyt satunnaisia kirjoituskeikkoja eri medioille.

Juho persoonana

Minulle on ollut aina vaikeaa kirjoittaa itsestäni. En tiedä siihen syytä, mutta jotenkin se ei vain luonnistu. Melkeimpä tämän osion olisi voinut toteuttaa haastattelemalla lähimpiä ystäviäni, mutta päätin yrittää.

Olen rauhallinen ja huumorintajuinen persoona. Olen kiinnostunut suuresti urheilusta, mutta myös matkustamisesta ja liikkumisesta. Vaikka seuraan urheilua päivittäin, tykkään valtavasti myös harrastaa sitä. Talvisin rentoudun hiihtäen, kesäisin lajeina ovat tennis ja pyöräily. Liikunta luo opiskelulle ja työlle vastapainoa. Se rentouttaa.

Opiskeluista ei ole vielä ollut puhetta. Päätin syksyllä 2015 alkaneet lukio-opintoni kesäkuussa 2018, kun sain painaa valkolakin päähäni. Olen myös aikatauluista kiinni pitävä persoona. En harrasta myöhästelyä ja olen aina mielummin tapahtumissa viisi minuuttia aikaisemmin, kuin viisi minuuttia myöhässä!

Päälle 400 sanaa. Kiitos, kun olet jaksanut lukea tämän pitkän esittelytekstin loppuun saakka! Jos sinulle jäi jotain kysyttävää, vastaan kysymyksiin mielelläni sähköpostin kautta!