Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut urheilusta. Seurasin vanhempieni mukaan Mika Häkkisen toisen maailmanmestaruuden varmistumista muutaman kuukauden ikäisenä. Ala-asteella toimin koulumme lehden päätoimittajana ja 6.luokalla saimme toteuttaa sen täysin omatoimisesti. 

Median moniosaaja

Olen työtehtäviltäni kaikkiruokainen. Taidan työtehtäviä niin televisiossa, radiossa kuin verkko- ja printtimediassa. Monimediahallinta on tämän päivän sana. Päätoimisena yrittäjänä olen toiminut abivuoden 2018 tammikuusta lähtien. 

Selostaja

Selostajan työt alkoivat 16-vuotiaana Mestiksen pudotuspelikeväässä 2016 Ketterän ja Rokin välisillä karsintaotteluilla Elisa Viihteellä. Kyseinen hetki oli suuren suuren unelmani täyttyminen, sillä kun urheilijan ura ei ottanut tuulta alle – halusin tehdä uran kenttien ja kilpailuiden laidalla!

Myöhemmin olen selostanut vakituisesti maamme suosituinta urheilusarjaa, jääkiekon SM-liigaa televisioon Ruutuun, C Moreen ja Telialle. Sen lisäksi ääntäni on voinut kuulla myös Mestiksen, jalkapallon ja jääkiekon Suomen Cupin otteluissa, Salibandyliigassa sekä Indycar – ja W Series -formulasarjojen osakilpailuissa. 

Pääsin kesällä 2019 debytoimaan Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen EM-karsintoihin valmistavassa harjoitusottelussa Ruotsia vastaan ja työ jatkui syksyllä alkaneissa EM-karsinnoissa! Merkittävän unelman toteutuminen.

Toimittajana 

Olen kerännyt nuoresta iästä huolimatta vankkaa kokemusta erilaisista toimittajan tehtävistä niin verkko- kuin printtimediasta. Toimin kesällä 2020 Kaakon Viestinnän toimittajana Etelä-Saimaan ja Uutisvuoksen Imatran toimituksessa. Ensimmäiset tekstit kirjoitin verkkoon 15-vuotiaana.

Tuon lisäksi olen kirjoittanut freelancerina monille asiakkaille yritykseni kautta ja toiminut suorissa urheilulähetyksissä haastattelijan roolissa, joten taidan myös legendaarisen ”suoran lähetyksen taian”.

Seuraan yhteiskuntaa laaja-alaisesti. Urheilu on selkeä vahvuus, mutta yhden kortin varaan ei voi pelkästään jäädä. Olen innokas oppimaan uutta ja selvittämään seikkoja, joista en vielä pohjiltaan tiedä tarpeeksi. Analytiikkaa tulkitessa olen kuin kotonani!

Osaan kirjoittaa, valo- ja videokuvata sekä taidan yleisimmät julkaisujärjestelmät ja toimittajan työhön vaadittavat ohjelmistot. Pystyn tuottamaan sisältöä niin verkkoon kuin printtiin. 

Lisäksi taidan sosiaalisen median nopean toimittamisen ja olen työelämän kautta päässyt keikoille, joissa sisältöä täytyy tuottaa ”tässä ja nyt”. Kuvaaminen ja editoiminen on tuttua puuhaa.  

Juontaja & tuottaja

Kuva: Mika Tiira

Suurten massojen edessä esiintyminen ei aiheuta pelkoa. Pystyn muokkautumaan suuren musiikkikiertueen juontajasta suoran lähetyksen isännäksi! Tykkään heittäytyä tilaisuuden vietäväksi ja laittaa persoonaa likoon, jotta tilaisuus olisi yleisölle mieluinen. 

Puolustusvoimien kesäkiertue on yksi esimerkeistä. Lisäksi taidan esiintymisen kameran edessä, joten internetiin tai televisioon lähetettävät tuotannot ovat suuren inspiraation kohde. Osaan hyödyntää interaktiivisuutta osana lähetystä. 

Lisäksi olen toiminut tuottajana tai apulaistuottajana urheilun TV-lähetyksissä. Kevään 2019 Mestiksen finaalien TV-lähetysten sisällöntuotanto oli päällisin puolin käsialaani. Suora lähetys on valtavan suuri mahdollisuus, jonka katsoja ansaitsee parasta! On tärkeää poimia ajankohtaisia asioita ja tiivistää ne lähetysvirtaan mahtuvaksi. Lisäksi olen käsikirjoittanut inserttejä. 

Juho persoonana

Ystävät, työtoverit ja läheiset ovat kuvanneet minua rauhallisena, mutta valtavan huumorintajuisena ja innokkaana uuden oppijana. Suhtaudun työtehtäviin suurella mielenkiinnolla ja päättäväisellä asenteella – yhtäkään projektia en vasemmalla kädellä hoida! 

Yrittäminen on opettanut minulle paitsi mediamaailmasta, mutta myös elämästä paljon. Yrittämiseen, niin kuin myös muuhunkin työntekoon liittyy valtava vastuu. Minulla on ollut kunnia työskennellä Suomen eturivin tekijöiden kanssa ja oppia heiltä valtavasti. Nämä opit olenkin luvannut laittaa joskus liikkeelle nuorille lupauksille. 

Otan aina kaikki ihmiset huomioon ja olen ensin kiinnostunut muiden hyvinvoinnista, sitten vasta omastani. Haluan olla luotettava ja pysyn aikatauluissa. En tykkää myöhästelystä. 

Vapaa-ajan harrastuksiini kuuluu muun muassa urheileminen, urheilun seuraaminen, matkustelu ja lukeminen. Minulle on tärkeää pitää kunnon eri osa-alueista huolta, jotta pystyy antamaan 100% töihin.

Päivitetty 30.6.2020